SliderSliderSliderSlider

Persoonlijk - Deskundig

Hart voor uw zaak!

 

De Belastingdienst gaat meer aandacht schenken aan de hoogte van de rekening-courantschuld van de directeur-grootaandeelhouder aan de BV. Heb je meer dan jouw nettosalaris opgenomen uit de BV voor (bijvoorbeeld) consumptieve doeleinden, dan heb je geleend van jouw BV. 

Er gebeurt veel op het gebied van de vennootschapsbelasting. De tarieven verlagen en er wijzigt een en ander op het gebied van vastgoed en de voorwaartse verliesrekening. We lichten hieronder een drietal thema's uit met betrekking tot de wijzigingen van de vennootschapsbelasting. 

Het gaf een hoop commotie vorig jaar: de afschaffing van de dividendbelasting. De dividendbelasting wordt uiteindelijk toch niet afgeschaft. Dit had voor jou als ‘binnenlandse’ grootaandeelhouder ook niet veel uitgemaakt. De dividendbelasting die ingehouden wordt als jouw BV dividend uitkeert, dient namelijk als voorheffing op de “aanmerkelijk belangheffing” die je via de aangifte inkomstenbelasting betaalt over dividend.

Vanaf 1 maart kunnen de belastingaangiften ingediend worden. Wij vragen voor veel klanten uitstel aan, omdat het onmogelijk is om al onze werkzaamheden voor 1 mei klaar te hebben. Wij werken graag met de VIA, de vooraf ingevulde aangifte. De Belastingdienst geeft ons dan de gegevens die zij al van u weten aan ons door, zodat we die aangifteposten al niet meer kunnen vergeten.

Onze organisatie groeit en daar hoort, naast een nieuw kantoor, ook een nieuw teamlid bij. Sinds februari 2019 is Petra Willems-van Vooren (42) werkzaam bij ons als gevorderd assistent-accountant.

Nieuwe uitdaging

Petra is 18 jaar werkzaam geweest bij een accountantskantoor in Terneuzen. Maar het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Binnen ons team gaat zij zich bezighouden met werkzaamheden als het samenstellen van jaarrekeningen, het inboeken van administratie, de btw-aangiften en meer. Daarnaast zorgt ze voor de begeleiding van klanten en andere collega’s.