SliderSliderSliderSlider

Persoonlijk - Deskundig

Hart voor uw zaak!

 

Krijgt u AOW en pensioen? Of heeft u twee werkgevers? Als u belastingaangifte doet, komt er vaak een te betalen bedrag uit. Dat is deels te voorkomen door het goed toepassen van heffingskortingen. 

De sociale verzekeringsbank (AOW) past doorgaans de loonheffingskorting (wel) toe. In de meeste gevallen hoeft er dan over de AOW geen belasting betaald te worden. Als uw AOW het enige inkomen is, is dat geen probleem. Ontvangt u echter een pensioen óf heeft u nog andere inkomensbronnen, dan is het belangrijk dat er daar geen loonheffingskorting wordt toegepast. Van uw bruto-inkomen wordt er dan meteen inkomstenbelasting ingehouden.

Hoe hoger uw inkomen, hoe lager de heffingskorting is

In de aangifte die u moet doen, worden de twee (of meer) bruto-inkomens bij elkaar opgeteld. Sinds een paar jaar is de algemene heffingskorting inkomensafhankelijk geworden. Hoe hoger uw inkomen, hoe lager de heffingskorting is. Daarnaast zijn er schijven. Als uw inkomen boven een bepaald bedrag uitkomt, betaalt u over het meerdere een hoger belastingtarief. Dat u een bedrag aan de Belastingdienst moet betalen, komt dan doordat er op de AOW geen belasting is ingehouden. Op het aanvullende pensioen is alleen meer rekening gehouden met de laagste schijven. Een oplossing kan zijn om bij beide inkomens geen heffingskorting toe te laten passen. Misschien ontvangt u dan maandelijks een lager bedrag op uw rekening, maar bij de Belastingaangifte is het te betalen bedrag vaak lager.

Vragen?

Neem contact op met Annelie Hamelink, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

calculator